DomovNasvetiKatera pasma psa sodi k vašemu nebesnemu znamenju?

Katera pasma psa sodi k vašemu nebesnemu znamenju?

Če ste tudi vi eden izmed tistih, ki se odločate za nakup štirinožnega prijatelja, potem po vsej verjetnosti večino svojega časa preživite na spletu, kjer si ogledujete slike prikupnih psičkov. Konec koncev obstaja ogromno čudovitih pasem oziroma psičkov, ki iščejo svoj dom, zato se zdi več kakor smiselno, da pred odločitvijo za določenega psa dobro raziščemo pasmo oziroma njene glavne značilnosti. Če vam odločanje ne gre ravno dobro od rok, smo za vas pripravili zanimivo pomoč – raziskali smo, katera pasma se najbolje poda k posameznemu nebesnemu znamenju. Ne glede na to, ali ste Lev ali Vodnar ali katero koli drugo znamenje zato ne skrbite – pomagali vam bomo najti najboljšo pasmo za vaše nebesno znamenje!

Vodnar

Vodnarji se na prvo žogo pogosto zdijo ravnodušni, nedostopni in čustveno hladni, čeprav gre v resnici za zelo družabne sogovornike. Vodnar veliko časa preživi med svojimi mislimi in v svoji glavi, zato je to potrebno upoštevati tudi, ko izbiramo najbolj primernega štirinožnega prijatelja. Vodnar naj izbere psa, ki je prav tako pozoren in pameten, a naj bo po drugi strani tudi nežen, igriv in razposajen. Na ta način namreč pomaga ustvarjati popolno ravnovesje med racionalnostjo in spontanostjo. Zaradi vsega naštetega je najboljša izbira pasma Border Collie – gre za delavnega, a ljubečega psa, ki za Vodnarje pomeni najbolj idealnega kosmatega prijatelja.

Ribi

Ribe so nežne, umetniške duše, ki pa so zaradi svoje senzibilnosti zelo podvržene temu, da nase vlečejo žalost in težo vsega sveta. Pri iskanju pasme, je zato smiselno izbrati psa, ki je dober družabnik, prijazen in optimističen ter bo torej znal v dobro razpoloženje spraviti tudi svojega lastnika – ribo, ko bo ta na tleh. In katera pasma bi bila pri tem boljša izbira kakor Beagles – pasma, ki je znana po svojem sočutju in pozitivni nagajivosti, da vas dvigne takrat, ko to najbolj potrebujete.

Oven

Ovni so znani po svojem pogumu in izrazito pustolovski plati. To naj bosta tudi značilnosti, ki jih ovni iščejo pri svojem psičku. Pes, ki pooseblja ti dve lastnosti, je gotovo Nemški ovčar, ki je znan po pogumu, energičnosti in pripravljenosti na raznolike izzive. Gre tudi za izjemno samozavestno pasmo, ki se odlično ujame s samozavestjo ovnov.

Bik

Za bike je znano, da niso največji ljubitelji sprememb. Namesto tega imajo raje zanesljivost in stabilnost. Za svoje prijatelje biki tako vedno izbirajo osebe, na katere se lahko 100 % zanesejo. Enak kriterij pa je smiselno upoštevati tudi, če se odločate za novega psa. Najpomembnejše lastnosti novega štirinožnega prijatelja naj bodo zvestoba, prijaznost in enostavna nega. Biki so namreč znani po tem, da ne marajo kompleksnosti. Pasma, ki se najbolje poda k bikom, je zato Zlati prinašalec. Gre za psa, ki ga odlikuje potrpežljivost in predanost – lastnosti, ki običajno odlikujejo tudi osebe, rojene v nebesnem znamenju bika.

Dvojčka

Za dvojčke radi rečejo, da se v njih skriva več različnih osebnosti oziroma karakterjev. Dvojčki so včasih polni energije in pobudniki za zabavo, spet drugič so bolj resnobni in imajo raje samoto. Pogosto je dvojčke tudi težko prebrati, saj na zunaj lahko delujejo tudi neodločni in ravnodušni. Vse te lastnosti tega nebesnega znamenja zahtevajo, da si dvojčki izberejo psa, ki je prilagodljiv in dobrovoljen. Primer takšne pasme je pitbul oziroma ameriški Staffordshire terier. Ta pasma velja za izjemno ljubečo in predano – to pomeni, da svojega lastnika obožujejo ne glede na to, kakšne volje ali razpoloženja je. Prav tako je ta pasma odlična za pomirjanje in vlivanje občutka varnosti, ko se pri dvojčkih na površje prikrade njihova nekoliko bolj živčna plat.

Rak

Rak je znamenje, ki je še posebej tenkočutno, občutljivo in senzibilno. To pomeni, da čustva pri rakih pogosto tudi prevladajo, včasih so takšne osebe tudi pretirano sentimentalne. Raki so zelo zvesti in bi za ljudi, ki jih ljubijo, storili vse. Zaradi tega je za to nebesno znamenje primerno izbrati pasmo, ki je enako zvesta in predana. Najboljša izbira je družinski pes, ki zna biti očarljiv in pozoren. Verjetno ste že uganili, katera pasma bi se najbolje podala k raku – to je seveda Novofundlandec, ki je znan po svoji ekstremni prijaznosti, potrpežljivosti in prijetni družabnosti. To so na splošno psi, v bližini katerih si želijo biti vsi družinski člani ali prijatelji. Za rake so odlični družabniki, saj pomenijo odlično ravnovesje za tiste dni, ko še posebej pridejo na površje čustvenost in različne emocije.

Lev

Levi so znani po svoji samozavesti in uživanju v tem, da so v centru pozornosti. Kot pove že samo ime nebesnega znamenja, gre za močne osebe, katere odlikujejo odlične vodstvene sposobnosti, samozavest in strast. Pri iskanju najbolj idealne pasme to pomeni, da je primerno izbrati pasmo, ki je tako živahna in polna življenja, kakor so levi sami. Odlična izbira bi bil francoski buldog, ki je enako karizmatična pasma kakor osebe, rojene v nebesnem znamenju leva. Nihče se jim ne more upreti, odlikuje pa jih izjemna inteligenca in igrivost hkrati. Francoski buldog bo levom pomagal ukrasti vso pozornost in bo z njim vselej v centru pozornosti.

Devica

Device veljajo za zelo senzibilne in premišljene, kar pomeni, da bodo pred nakupom oziroma odločitvijo za določeno pasmo, gotovo dobro raziskale značilnosti posameznih pasem. Najverjetneje je zato najbolj primerno izbrati psa, ki zahteva enostavno nego, ni zapleten za vzgojo in je družaben, kakor device. Primerna pasma bi bila Cavalier King Charles Spaniel, znan kot Kavalir. Gre za zelo nežne, pozorne in čustvene psičke, ki ne bodo povzročali veliko hrupa ali zganjali težav. Ti psi so zelo prilagodljivi in zaradi njih ni potrebno spreminjati vsakodnevne rutine, saj se z lahkoto vključijo v že obstoječe navade svoje nove družine.

Tehtnica

Tehtnice so zelo družabna bitja in ne marajo samote. Zaradi tega je za to nebesno znamenje primerno izbrati pasmo s podobnimi značilnostmi. Idealen družabnik bi bil poljski španjel, ki je znan po tem, da uživa v tem, da ustreže svojemu lastniku. Odlikuje jih izjemno zabavna in sproščena osebnost. Ta pasma zna s svojo energijo igrivost vzbuditi tudi pri svojih lastnikih. Poljski španjel bo s svojim karakterjem pri lastniku spodbudil tudi druge pozitivne lastnosti.

Škorpijon

Škorpijona odlikuje strast, pogum pa tudi nezaupanje v druge ljudi. Zaradi slednjega škorpijoni ob sebi potrebujejo psa, na katerega se lahko vedno zanesejo in mu lahko zaupajo. Idealna izbira bi bila lahko Dalmatinec, katerega odlikuje še dostojanstvo, iznajdljivost in ljubezen do sprehodov.  Ti psi bodo škorpijone gotovo uspeli spraviti iz postelje tudi v tistih dneh, ko se počutite najbolj na tleh.

Strelec

Strelci med vsemi lastnostmi najbolj cenijo svobodo in prostost, zato so znani po tem, da se ne želijo vezani na nič in na nikogar. To je glavni razlog za to, da ob sebi potrebujejo psa, s katerim lahko potujejo, počnejo razne hobije, ipd. To pomeni, da mora biti pasma zelo aktivna in športna, še toliko bolj, če vemo, da so strelci tudi izjemni idealisti in perfekcionisti. Idealna izbira bi bila zato pasma havanski bišon. Gre za izjemno aktivne pse, ki ljubijo adrenalin in so tudi zelo domiselni.

Kozorog

Kozorogi so znani po svoji resnobni in zelo urejeni, celo disciplinirani, naravi, zato se včasih zdi, da jim malo zabave ne bi škodilo. Pri izbiri psa to pomeni, da je najbolje izbrati pasmo, ki je igriva, vesela in živahna. Na ta način lahko tak pes uravnovesi pesimizem, ki se od časa do časa polasti njegovega lastnika. Za takšno nalogo je najbolj primerna pasma Bretonski ptičar. Ta pasma je nadpovprečno optimistična, znana pa je tudi po svoji nežnosti in igrivosti. Za kozoroge so ti psi lahko boljši od jutranjega sončnega žarka, ki posije skozi temne oblake skrbi.

Sorodne vsebine

Najbolj brano