DomovPRŠest enostavnih načinov, da se znebite neprijetnih vonjav hišnih ljubljenčkov

Šest enostavnih načinov, da se znebite neprijetnih vonjav hišnih ljubljenčkov

Hišni ljubljenčki so čudoviti življenjski sopotniki, prijatelji in terapevti, zato se zanje odloča vedno več posameznikov, parov in družin. Čeprav na prvi pogled zlata ribica, hrček, maček in pes nimajo nič skupnega, ostaja dejstvo, da vsi živijo v naših bivalnih prostorih ter zahtevajo čas, nenehno skrb in nego. Hišni ljubljenčki s sabo prinesejo tudi svoje vonjave, ki niso nevarne za zdravje, vendar se lahko kopičijo v zraku in v tekstilnem pohištvu, kar močno vplivajo na udobje bivanja. Zato je za dom brez neprijetnih vonjav hišnih ljubljenčkov treba upoštevati nekaj splošnih nasvetov in ves čas skrbeti za najvišjo kakovost zraka z lokalnimi prezračevalnimi napravami

1. Vedno čisti bivalni prostori 

Če se želite znebiti neprijetnih vonjav svojega hišnega ljubljenčka, so osnova čisti bivalni prostori. To pomeni, da morate notranje prostore redno sesati, čistiti, brisati prah in prati tekstilne dele pohištva, kot so preobleka za kavč ali okrasne blazine. Na ta način skrbite, da se vonjave ne kopičijo po prostoru in pohištvu, ter preprečujete nabiranje živalskega prhljaja, beljakovin in dlake v zraku. 

2. Snažni hišni ljubljenčki 

Tudi hišni ljubljenčki naj bodo vedno čisti, počesani, skopani in postriženi. To velja za vse ljubljenčke, predvsem pa za tiste, ki se gibajo zunaj ter v bivalne prostore na tačkah in dlaki vnašajo razne nečistoče, umazanijo in bakterije. Te se največkrat kopičijo v tekstilnem pohištvu in v zraku prostora, kjer se ljubljenčki največ zadržujejo, na kar nas opozarjajo prav neprijetne vonjave, katerih se nikakor ne moremo znebiti. 

3. Enakomerno in redno prezračevanje 

Neprijetne vonjave štirinožnih prijateljev se pogosto kopičijo prav v notranjem zraku. Ko nas čez dan čakajo, da se vrnemo iz službe, se težke neprijetne vonjave močno prisotne, saj si ljubljenčki ne morejo odpreti okna, da bi prezračili bivanjske prostore. Zato je učinkovita rešitev za najvišjo kakovost zraka brez neprijetnih vonjav lokalna prezračevalna naprava, ki deluje ves čas ter skrbi za redno prezračevanje in odzračevanje zraka v prostorih. 

4. Redno čiščenje prezračevalne naprave 

Lokalno prezračevalno napravo je najprimerneje vgraditi v prostore, kjer se neprijetne vonjave in morebitni drugi onesnaževalci zraka najbolj kopičijo. Ker naprava deluje ves čas in vse dni v letu ter skrbi za kakovost zraka brez neprijetnih vonjav, je dobro na vsake 2-6 mesecev očistiti filtre. Na ta način zagotavljamo napravi daljšo življenjsko dobo in brezhibno delovanje. 

5. Skrb za pohištvo in preproge 

Ljubljenčkom pripravite svoj prostor za počivanje in prehranjevanje, Tudi izbira pohištva naj bo z mislijo na hišne ljubljenčke, saj so usnjeni materiali na primer bolj primerni, kot tekstil, prav tako je lažje očistiti kovino kot les. V nasprotnem primeru si omislite posebno pralno odejico, ki jo boste uporabili, ko bodo ljubljenčki želeli na oblazinjeno pohištvo. 

6. Menjava ležišča 

Poskrbite, da bodo ležišče, kletka, terarij ali akvarij vedno snažni, kar lahko dosežete le z rednim čiščenjem. Poleg opranega ležišča, zamenjane vode, sveže stelje je predvsem ključno dnevno čiščenje iztrebkov, če ima hišni ljubljenček za to opravilo poseben prostor. 

Učinkovito odstranjevanje vonjav 

Neprijetnih vonjav se lahko začasno znebimo z zračenjem z odpiranjem oken, kar se v praksi pogosto izkaže kot kratkotrajna in energetsko neučinkovita rešitev. Redna in konstantna izmenjava zraka z lokalno prezračevalno napravo je zagotovo najbolj učinkovit ukrep, ki z menjavo notranjega in zunanjega zraka poskrbi za svež zrak v bivalnih prostorih.  

Enosobne lokalne prezračevalne naprave SIKU so namenjene prezračevanju hiš, stanovanj in tudi večjih stavb. Odlikuje jih močan in tih motor, nastavljiv pretok izmenjave zraka, enostavno čiščenje, vzdrževanje ter preprosta montaža in uporabla. SIKU rekuperatorji zraka se med seboj razlikujejo po določenih karakteristikah, kot so hitrost in zmogljivost ventilatorja, premer cevi, izkoristki pri prenosu toplote, poraba moči in možnostih različnih nastavitev delovanja in drugih funkcijah. 

Lepota je v zraku 

V podjetju Airabela, ki je uvoznik in distributer lokalnih prezračevalnih naprav blagovne znamke SIKU, se zavedajo, da je konkretna predstava o prezračevalnih sistemih in videzu posameznih modelov za uporabnika zelo pomembna. V dogovoru z njihovimi strokovnjaki lahko izberite primerno prezračevalno napravo za svoj prostor in si zagotovite maksimalno bivalno udobje.

Naročnik: Airabela d.o.o.
T: 080 88 50 
N: Šmartinska 58 A, 1000 Ljubljana 

Sorodne vsebine

Najbolj brano